Euro's kopen


Waarom kan ik euro's kopen?

Circulair geld is bedoeld om te blijven werken tussen en voor de leden van de coöperatie. Als we circulair geld echt groot willen maken, moet iedereen mee kunnen doen en blijven meedoen. Niemand moet met circulair geld blijven zitten, zodat je circulair geld kan blijven accepteren ook al heb je nog geen leverancier om dat circulaire geld weer bij te besteden. Betalingen in circulair geld weigeren maakt het netwerk kleiner in plaats van groter. Laten we daarom gerust euro’s kopen als het niet lukt het circulaire geld te besteden, zodat we zonder problemen circulair geld van klanten in het netwerk kunnen blijven ontvangen. We blijven er nooit mee zitten!


Hoe euro’s kopen

Dat kopen van gewone euro’s gaat eenvoudig. In de toekomst zal dit volledig binnen de app kunnen. Voor nu stuur je als bedrijf nog even een mailtje naar info@circuitnederland.nl met in het onderwerp “euro’s kopen”, en vermeld je de bedrijfsnaam waarmee je bent geregistreerd, en voor welk bedrag je euro’s wilt kopen.

Let op: hiermee geef je toestemming om het circulaire geld van je rekening te laten innen. De gewone euro’s komen zo snel mogelijk op de IBAN rekening die je in je online profiel hebt opgegeven.

Wanneer mag ik euro’s kopen?

In je rekeningoverzicht kun je zien hoeveel dagen het circulaire geld nog in omloop moet blijven voor het gebruikt mag worden om euro’s te kopen. Is de resterende omlooptijd 0 dagen? Dan kun je euro’s kopen.


Hoeveel krijg ik voor mijn circulaire euro’s

Het beleid van de coöperatie is om voldoende euro’s beschikbaar te houden voor alle Circulaire euro’s met omlooptijd 0. Als de dekkingsgraad onder de 103% zakt, zal de koers onder de 1 op 1 zakken. De dekkingsgraad is op dit moment ruim voldoende.
Let op: Resultaten in het verleden… oftewel: de dekkingsgraad zegt niet alles. Mocht de Nederlandse economie onverwacht zware klappen krijgen, is het mogelijk dat de terugbetaling van onderlinge kredieten tegenvalt, en we dat samen moeten opvangen door de prijs van een circulaire euro bijvoorbeeld tijdelijk op 98,5 eurocent te zetten.